Puzzeltocht in de auto

Wil je er even tussen uit? 
Download hier de gratis autopuzzeltocht in Waterland en Westfriesland 

Even ten noorden van Amsterdam, in de provincie Noord-Holland, liggen de toeristische regio's: Waterland en West-Friesland. Deze vormen samen het decor van een afwisselende puzzeltocht waarin je kennis maakt met de mooiste bezienswaardigheden en leukste attracties die deze twee regio's te bieden hebben.

In deze autopuzzeltocht worden 28 multiple choice vragen gesteld over allerlei interessante bezienswaardigheden en attracties die je op je route door Waterland en West-Friesland zult tegenkomen. De antwoorden op deze vragen zijn in de meeste gevallen eenvoudig te vinden op informatieborden die vlak bij - of tegen de gevel van - de desbetreffende bezienswaardigheid zijn aangebracht. Er zijn echter ook een aantal vragen die je niet zo maar 1-2-3 kunt beantwoorden. Hierbij is het de bedoeling dat je de bezienswaardigheid of attractie daadwerkelijk bezoekt óf raad vraagt bij het VVV c.q. de plaatselijke bevolking. Uiteraard staat het je vrij om het internet te raadplegen. Kortom: Aan jou de keuze hoe je de puzzeltocht maakt!

Het startpunt van de tocht ligt op het voormalige eiland Marken. Over de Gouwzeedijk rijden we via Monnickendam, met haar mooie oude dorpscentrum, verder naar het wereldberoemde palingdorp Volendam. Even verderop bezoeken we Edam, dat onlosmakelijk verbonden is met haar heerlijke kaas. De prachtige vissersplaatsen Hoorn, Enkhuizen en Medemblik brengen we uiteraard ook een bezoek. Tenslotte rijden we via het gezellige Purmerend, de Zaanse Schans en de kleine dorpjes Durgerdam, Ransdorp en Broek in Waterland weer terug naar Marken.

Het is niet noodzakelijk om de autopuzzeltocht vanaf vraag 1 te doorlopen. Je bepaalt zelf bij welke vraag je wilt beginnen.

Meer informatie? Klik hier