IJsactiviteiten

In samenwerking met ijsbaan De Westfries bieden we verschillende leuke uitjes op het ijs aan. De prijzen van de arrangementen zijn op aanvraag.

CURLINGVARIANTEN

Eisstockschiessen (Brons)
Eisstockschiessen is een andere variant van het eeuwenoude bekende curling. Het is een hybridevorm van curling. Een speler van team A gooit als eerst een stok richting het speelveld aan de andere zijde van de baan. Het doel is om met de stok zo dicht mogelijk bij de puck te komen, deze ligt in het midden van het speelveld.

Duur clinic: 80 minuten Tijd op het ijs: 60 minuten Minimaal 12 deelnemers

Fun curlen (Zilver)
Bij Funcurling staat plezier centraal. Iedereen krijgt de kans zijn of haar curlingtalent te laten zien. Na het maken van de teams gaat je team aan de slag om jullie curlingstenen zo dicht mogelijk bij het huis te gooien. Dit spel vergt een hoop inzet, maar ook tactisch inzicht. Wij leren je de fijne kneepjes van curling.

Duur clinic: 80 minuten Tijd op het ijs: 60 minuten Minimaal 12 deelnemers

Curling (Goud) Meest gekozen!
Curling wordt gespeeld door 2 teams. Het doel van het spel is om de steen zo dicht mogelijk bij de dolly te schuiven. Ieder team heeft 2 vegers die de steen dichter bij het doel helpen. Het is toegestaan om de steen van de tegenstander weg te kaatsen. Nadat de basistechniek is uitgelegd, zijn beide teams klaar om de strijd aan te gaan.

Duur clinic: 80 minuten Tijd op het ijs: 60 minuten Minimaal 12 deelnemers

IJSHOCKEY

Basis arrangement (Brons)
Vallen, opstaan, knokken en doorgaan; met de ijshockeyclinic brons staat plezier centraal! De clinic wordt aangepast op het niveau van de spelers zodat iedereen wordt uitgedaagd. Tijdens de clinic leer je de basis van het ijshockeyen. Met je halve ijshockeypak aan vlieg je over het ijs!

Duur clinic: 120 minuten Tijd op het ijs: 60 minuten Minimaal 10 deelnemers

Full gear arrangement (Zilver)  
Nadat je het complete ijshockeypak hebt aangetrokken, begint de instructeur met de uitleg. Na de warming-up gaan we aan de slag met leuke ijshockeyoefeningen. Uiteraard sluiten we de clinic af met een wedstrijd! Je gaat ervaren hoe het is om rond te schaatsen als een echte ijshockeyer.

Duur clinic: 120 minuten Tijd op het ijs: 75 minuten Minimaal 10 deelnemers

Elite arrangement (Goud) Meest gekozen!
Je gaat een training ervaren als prof ijshockeyer. Voor de clinic start, hangt alles voor je klaar: je eigen gepersonaliseerde ijshockeyshirt, waterfles en kousen. Na een warming-up en een aantal leuke oefeningen sluit je af met een wedstrijd! Het shirt en de fles mag je als leuk aandenken houden.

Duur clinic: 180 minuten Tijd op het ijs: 90 minuten Minimaal 10 deelnemers

DIVERSEN

Fun games (bestaande uit 4 activiteiten)
Rodelslalom on ice (het oude priksleeslalom)
Ga in estafettevorm of 1 tegen 1 de strijd aan op de Oer-Hollandse prikslee. Wie legt als snelste het parcours op het ijs af en verzamelt hiermee de meeste punten? Hilarisch om te zien en te beleven.

Ice-Sjoelen
Deze winterse variant en volkssport wordt gespeeld met pucks in diverse kleuren. Met behulp van onze push-sticks probeer je zoveel mogelijk punten te scoren, natuurlijk op een fun manier. Dit spel vereist tactisch inzicht. Speel het spel slim om zo het beste team van de dag te worden!

Human Icebowling
Bij deze ijskoude variant van bowlen, wordt 1 van de teamleden op een slee gelegd en gebruikt als bowlingbal. Deze menselijke bowlingbal wordt afgevuurd op de kegels en het team met de meeste punten wint. Kunnen jullie die Human-Strike maken?

Funcurling “Echt fun op het ijs!?”
Speel het echte curlingspel met gekleurde fun stenen en bezems. Ervaar deze tactische sport op het ijs, maar dan in een competitie vol met fun. Hierbij is de samenwerking tussen de curler, de twee vegers en de captain cruciaal. Heeft jouw team de beste skills en teamspirit om deze competitie te winnen? Afsluiting We sluiten het programma af met een prijsuitreiking. Welk team mag zich aan het einde van de dag Winter Kampioen noemen en ontvangt een leuke attentie?

Duur clinic: 80 minuten Tijd op het ijs: 60 minuten Minimaal 12 deelnemers