Toeristische info

Activiteitenagenda

Activiteiten in Hoorn en omgeving Lees meer

Volgende
de Halve Maen

Locatie

de Halve Maen

Als de Halve Maen toch eens kon praten. Het VOC-schip zou bloedstollende verhalen kunnen vertellen over stormen, ontdekkingsreizen, ontmoetingen met Indianen, zeegevechten en scheurbuik. Gelukkig kent de bemanning van de Halve Maen al deze verhalen ook.
In een persoonlijke rondleiding nemen zij u mee op een ontdekkingsreis aan boord van het museumschip. Van de kombuis naar het vooronder. Terwijl u het hout hoort kraken en de geur van kruit en teer uw neus prikkelt, valt u van de ene verbazing in de andere.

Locatie
De Halve Maen ligt op de zuidpunt van het Oostereiland, bij het Centrum Varend Erfgoed, waar het in goed gezelschap is van historische vissers- en vrachtschepen.

Uw bezoek
U wordt ontvangen in het sfeervolle museum van Centrum Varend Erfgoed. Daar kunt u van alles zien en te weten komen over de Halve Maen en over het harde leven van de vissers en vrachtvaarders op de vroegere Zuiderzee.
Op uw entreebewijs staat de starttijd van uw bezoek aan de Halve Maen zelf. In vier etappes nemen gidsen u mee door het hele schip en vertellen ze u de verhalen over het zeemansleven in de Gouden Eeuw. Deze rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.

Vooraf reserveren noodzakelijk
Omdat we uw bezoek tot een ware beleving willen maken, beperken we het aantal bezoekers tot maximaal 40 per uur. Daarom is reserveren noodzakelijk.
Reserveer hier uw tickets!

Openingstijden
De Halve Maen is in 2016 van 2 maart tot en met 31 oktober op reservering te bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur, behalve op zeildagen.

Laagseizoen
woensdag, donderdag en vrijdag: 12.00 tot 17.00 uur
zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00 tot 17.00 uur

Hoogseizoen (schoolvakanties)
30 april tot en met 8 mei en 9 juli tot en met 4 september
maandag tot en met zondag: 10.00 tot 17.00 uur

Zeildagen
De Halve Maen is een zeilwaardig jacht. Het zal dan ook met enige regelmaat op het water te vinden zijn. Op die dagen is het schip niet te bezoeken.

Ga voor meer informatie naar de website