Activiteitenagenda

Activiteiten in Hoorn en omgeving Lees meer

Volgende

Locatie

Het Westfries Museum

Het Westfries Museum aan de Roode Steen is langdurig gesloten vanwege een ingrijpende verbouwing en vernieuwing. Maar in de stad én online blijven we het verhaal vertellen over de geschiedenis van Hoorn en West-Friesland. Dat doen we in onze tijdelijke museumlocatie in de Statenpoort, maar ook met onze online tentoonstellingen.

Ontdek het verhaal van Hoorn: hét startpunt voor uw ontdekking van de stad

Beleef de multimediashow ‘Ontdek het verhaal van Hoorn’ in de tijdelijke museumlocatie van het Westfries Museum: de Statenpoort aan de Nieuwstraat in Hoorn. Loop daarna met bijbehorende podwalk of wandelgids door de monumentale rijkdom van de stad en stap zelf in de veelbewogen geschiedenis van Hoorn.

Meer informatie over het verhaal van Hoorn en de tickets vindt u hier.

Online tentoonstellingen

Ontdek ook online de geschiedenis van Hoorn en West-Friesland:

  • ‘Pala – Nutmeg Tales of Banda’ vertelt de geschiedenis van de Indonesische Banda-eilanden. En het trauma van 1621, toen de VOC de bevolking uitmoordde om het monopolie op nootmuskaat in handen te krijgen. Te beleven op pala.wfm.nl.
  • ‘De Slag op de Zuiderzee’ neemt u mee in het verhaal van deze belangrijke zeeslag uit 1573, een sleutelmoment in de geschiedenis van Hoorn. Vanaf 11 oktober 2023 te zien op slagopdezuiderzee.wfm.nl.

Openingstijden

  • Mei t/m oktober: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.00 uur
  • November t/m april: woensdag t/m zondag van 11.00 tot 15.00 uur

De Statenpoort is grotendeels rolstoeltoegankelijk. Ze assisteren u graag met de drempel aan de straatkant (12 cm). Lees meer over de toegankelijkheid op onze website: ontdekhetverhaalvanhoorn.nl.