Duurzaamheid bij Van der Valk Hotel Hoorn

Een Groene Toekomst voor Gastvrijheid

Als een familiebedrijf dat al vier generaties lang werkt aan het vormgeven van de toekomst van gastvrijheid, is duurzaamheid voor ons uitgegroeid tot een belangrijke kernwaarde. Wij geloven niet alleen in het bouwen van succes in het hier en nu, maar ook in het investeren in een duurzame toekomst. Zo kunnen we ons bedrijf op zijn best doorgeven aan de volgende generatie. Samen dragen we ons steentje bij aan een groenere toekomst! Benieuwd hoe we dit doen? Lees dan mee over onze duurzame initiatieven.

Onze duurzame initiatieven

Bij Van der Valk Hotel Hoorn geloven we dat kleine inspanningen een groot verschil kunnen maken als het gaat om duurzaamheid. Daarom doen wij er in en rondom Van der Valk Hotel Hoorn alles aan om optimaal bij te dragen aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk zonder afbreuk aan onze gastvrijheid. We zijn er namelijk van overtuigd dat gastvrijheid en duurzaam ondernemen naadloos samen kunnen gaan. Wij zijn er trots op dat wij samen met al onze collega’s, als één van de grootste horeca familiebedrijven van Nederland, een voorbeeldrol kunnen vervullen én een verschil kunnen maken! Samen met onze collega’s doen we dit onder andere door:

DUURZAAM VAN DER VALK HOTEL HOORN

Een duurzaam leveringsproces

Bij Van der Valk Hotel Hoorn zijn we actief bezig met het verduurzamen van ons leveringsproces. Om dit te doen, heeft het hotel een keten breed inkoopproces. Daarnaast is het aanschaffen van milieuvriendelijke producten en -materialen een belangrijk punt in ons inkoopproces en verkiest het hotel een samenwerking met leveranciers die een duurzaamheidsbeleid hebben opgesteld. Een goed voorbeeld hiervan is onze samenwerking met HAVI Logistics BV; een levarancier met de Lean and Green Award, een prestigieuze prijs voor duurzame logistiek.

DUURZAAM VAN DER VALK HOTEL HOORN

Afvalscheiding & recycling

Het stimuleren van afvalscheiding en recycling is een ander belangrijk aspect van duurzaamheid bij Van der Valk Hotel Hoorn. Het hotel heeft een strikt beleid voor afvalscheiding en recycling en moedigt gasten en collega's actief aan om deel te nemen aan deze inspanningen en zo de hoeveelheid afval die naar de stortplaatsen gaat te minimaliseren.

DUURZAAM VAN DER VALK HOTEL HOORN

Warmtepompen & warmteterugwinning

Bij Van er Valk Hotel Hoorn maken we met trots gebruik van geavanceerde warmtepompen en warmteterugwinningssystemen. Deze geavanceerde systemen verminderen de ecologische voetafdruk van het hotel aanzienlijk, terwijl gasten genieten van comfortabele kamers. Het is dan ook een van de meest duurzame manieren om te verwarmen en het warm water te regelen. Een belangrijk punt in de duurzaamheid van Van der Valk Hotel Hoorn.

DUURZAAM VAN DER VALK HOTEL HOORN

LED-verlichting & Zonnepanelen

Een van de belangrijkste stappen die Van der Valk Hotel Hoorn heeft genomen om duurzaam te zijn, is het investeren in energie-efficiëntie. Het hotel heeft geavanceerde systemen geïmplementeerd om energie te besparen, zoals LED-verlichting, slimme thermostaten en zonnepanelen op het dak. Deze maatregelen helpen bij het verminderen van de ecologische voetafdruk van het hotel.

DUURZAAM VAN DER VALK HOTEL HOORN

Elektrische laadpalen

Een ander belangrijk aspect van duurzaamheid bij Van der Valk Hotel Hoorn is het stimuleren van milieuvriendelijk transport. Het hotel biedt faciliteiten voor elektrische voertuigen, waaronder oplaadpunten voor elektrische auto's. Hiermee moedigt het hotel gasten en medewerkers aan om te kiezen voor duurzamer vervoer.

DUURZAAM VAN DER VALK HOTEL HOORN

Gouden Green Key certificering

Mede door het implementeren van onze duurzame initiatieven heeft Van der Valk Hotel Hoorn met trots het Gouden Green Key certificaat ontvangen, het grootste duurzaamheidskenmerk voor de toeristische- en recreatieve branche in Nederland. Dit certificaat staat voor het belang dat wij hechten aan duurzaamheid en laat zien dat wij net een stap bewuster omgaan met de natuur en het milieu dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Duurzaam overnachten bij Van der Valk Hotel Hoorn

Bij Van der Valk Hotel Hoorn streven we ernaar om duurzaamheid te integreren in elk aspect van ons bedrijf. Geniet van een comfortabel verblijf in onze moderne faciliteiten, terwijl u bijdraagt aan een groenere en duurzamere toekomst voor Hoorn. Samen bouwen we aan een groenere toekomst in Hoorn.

Reserveer hier