Bezoek het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeer-gebied. De thema’s water, ambachten en gemeenschappen staan hierbij centraal.

Buitenmuseum

Wandel honderd jaar terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Kijk mee bij de ambachtslieden, beleef het dagelijkse leven van toen en geniet van de authentieke sfeer. En mis ook vooral niet de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op wonen en werken van vroeger. Hongerig geworden van de historie? Eet dan een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij. 

Binnenmuseum
Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee; hier worden de verschillende collecties gepresenteerd met een hedendaagse insteek. In lijn met het landelijk beleid is het binnenmuseum tijdelijk gesloten voor publiek.

Klik voor meer informatie over het museum HIER

Bezoekers dienen voorafgaand aan hun bezoek een online ticket aan te schaffen met persoonlijke starttijd. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar per tijdslot. Reserveer dus snel via onze receptie.

Bij onze receptie kunt u een toegangskaartje kopen met korting, vraag hiernaar.