Een zee aan recreatiemogelijkheden

Op ongeveer 20 minuten rijden van Van der Valk Hotel Hoorn ligt het Streekbos. Een zee aan recreatiemogelijkheden, zowel op het land als op het water. Heerlijk wandelen of fietsen door het bosgebied, zonnebaden op het strand, roeien op het water of spelen in de speeltuin; in het Streekbos kan het allemaal. Vanuit het Streekbos Paviljoen, waar ook Volkssterrenwacht Orion, restaurant IJgenweis en IVN West-Friesland zijn gevestigd, wordt van alles georganiseerd. Ook vaartochten en diverse arrangementen voor kleine en grote groepen zijn mogelijk.

Voor mountainbikers is een apart parcours aangelegd aan de noordkant van het Streekbos.

Het Streekbos is 73 hectare groot. Het terrein bestaat uit bos, weiden en water. Er zijn (half)verharde fiets- en wandelpaden, een zandstrand en een grote zwemplas. U kunt vissen en varen in het gebied.

In het Klimpark zijn voor durfals verschillende routes met diverse moeilijkheidsgraden op hoogtes van vijf tot dertien meter.

Hondenzwemplek

Aan de kant van het Weelenpad is een hondenzwemplek aangelegd, naast de parkeerplaats. Gebruik van de zwemplek is wel op eigen risico. Ook geldt hier een opruimplicht.

Archeologisch Voetspoor

Ga eens terug in de tijd; bij het Archeologisch Voetspoor is met boomstammen de vorm van een bronstijdboerderij nagemaakt. Vanaf de model-plagger aan het eind van het Voetspoor is er een mooi uitzicht op de bronstijdboerderij.

Vereniging Oud Stedebroec is zeer behulpzaam geweest met materiaal en adviezen. Voor de plattegrond van de bronstijdboerderij en de tekst op het informatiepaneel werd door het Recreatieschap nauw samengewerkt met ADC ArcheoProjecten.

TOP (Toeristisch Overstappunt) in het Streekbos

Bij de TOP in het Streekbos komen fiets-, wandel- en vaarroutes samen, zijn er parkeervoorzieningen en is er horeca in het Streekbos Paviljoen. Op de zuil staat een kaart met de recreatiemogelijkheden en algemene informatie over bezienswaardigheden in de buurt.
Verspreid door Westfriesland heeft het Recreatieschap zeven TOP’s geplaatst.

Gelegen aan de Veilingweg 21 te Bovenkarspel.