Wandelen in de regio

Wandelen in de buurt van Hoorn

Verblijft u in Van der Valk Hotel Hoorn en bent u op zoek naar mooie wandelroutes in de buurt van Hoorn? Dan hebben wij een aantal tips voor u.

Hoornse Hoproute

Voor een mooie wandelroute va 4,72 kilometer kunt u de Hoornse Hoproute bewandelen vanaf startpunt De Hulk. Deze wandelroute loopt door het groengebied De Hulk en door het Hoornse Dwaalpark. Vanaf de Markermeerdijk heeft u overigens een mooi uitzicht over het Hoornse Hop. Met de auto bereikt u deze wandelroute binnen 4 minuten. Liever fietsen? Dan bent u er binnen 17 minuten.

Schellinkhout

Ontdek het prachtige lintdorp Schellinkhout en wandel langs mooie boerderijen en landerijen. Vanaf Schellinkhout lopen er 2 wandelroutes. Voor beide routes kunt u het volgende adres aanhouden: De Laan 4, Schellinkhout. Dit is 15 minuten rijden met de auto vanaf het hotel.

De eerste route, de Schellinkhoutroute (rood), loopt langs groenstroken van de Kersenboogerd. Ook ervaart u tijdens deze route de weidsheid van het Markermeer. Deze route telt in totaal 8,14 kilometer.

De tweede route vanaf Schellinkhout is de Uiterdijkroute. Deze route is 7,8 kilometer lang, waarbij u een unieke kijk krijgt op het West-Friese landschap.

Stadwandeling Hoorn

Wilt u het centrum van Hoorn al wandelend ontdekken? Ga dan voor een stadswandeling door Hoorn. Deze stad heeft veel verborgen mooie plekken en grote monumenten. Wandel onder andere langs de haven en de Korenmarkt.

Kijk hier voor de looproute!

Uitgewandeld en toe aan een lekkere kop koffie of thee? Rust met een voldaan gevoel uit bij ons in het restaurant of geniet van een culinaire maaltijd.