Update 12 januari 2021 

Hotelgasten zijn nog steeds welkom bij ons. Gezien de aangescherpte maatregelen mogen wij helaas geen eten en drinken serveren in ons restaurant. Vanwege dat ons restaurant gesloten is en wij ook door de nieuwe maatregelen niet de maaltijden naar de hotelkamers mogen brengen bieden wij wel de mogelijkheid om gebruik te maken van onze take-away service.

De maaltijden kunt u afhalen in ons Live Cooking restaurant, echter dient u deze wel te nuttigen op uw kamer.

Onze hoogste prioriteit is uw gezondheid, veiligheid en welzijn tijdens uw verblijf in ons hotel. Wij volgen hiermee de richtlijnen vanuit het RIVM en verzoeken u zich ook aan deze richtlijnen te houden.


Restaurant is tijdelijk gesloten 

Het restaurant is — volgens richtlijnen vanuit overheid en RIVM — tijdelijk gesloten. 

Hotelgasten
Hotelgasten kunnen gebruik maken van onze take-away service, valkthuis.nl


Fitness & Wellness

  • De fitness, het zwembad en de wellness zijn gesloten.  

Zalen

Op grond van de vigerende regelgeving zijn onze zalen alleen open voor bedrijfsnoodzakelijke bijeenkomsten / vergaderingen. Contacteer voor de details onze afdeling banqueting: sales@hoorn.valk.com


Veelgestelde vragen

Mag Van der Valk Hotel Hoorn als hotel geopend zijn?
Ja, volgens de richtlijnen van de overheid is het toegestaan om als hotel geopend te zijn. Eet- en drinkgelegenheden in het hotel zijn gesloten.

Is het bezoeken van een Van der Valk Hotel Hoorn veilig?
Van der Valk Hotel Hoorn neemt uw gezondheid en die van de medewerkers uiterst serieus. Wij hebben aangescherpte maatregelen binnen het hotel zodat dit gewaarborgd kunt worden. Alle Van der Valk hotels zijn ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Wij doen er als hotel alles aan om risico’s tot een minimum te beperken. 

Is het mogelijk om roomservice te bestellen?
Nee, u kunt gebruik maken van onze take-away service. De menukaart vindt u terug in uw Suitepad, vanuit hier kunt u ook direct de bestelling plaatsen. Wanneer u dit liever telefonisch doet kunt u bellen met nummer 9 via de telefoon op uw kamer.

Welke faciliteiten zijn er in het hotel geopend?
De fitnesszaal, het zwembad en de wellness zijn gesloten. 

Is het mogelijk om gebruik te maken van faciliteiten zoals een (elektrische) fiets huren bij het hotel?
Ja, vraag bij de receptie naar de mogelijkheden. 

Kan ik mijn boeking annuleren of wijzigen? 
Bij een refundable rate kunt u uw reis gratis annuleren of wijzigen tot een dag voor aankomst. In geval van een non-refundable boeking kunt u in principe de reis niet annuleren. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met het hotel via hoorn@valk.com of bellen naar +31(0)229 799 060.

Kan ik op de dag van aankomst mijn boeking wijzigen als ik verkouden ben of hoest?
Wij vragen u contact op te nemen met het hotel via hoorn@valk.com of bellen naar +31(0)229 799 060.

Familie Van der Valk en medewerkers


 

Update 23 oktober 2020

Aanvullende maatregelen per 23 oktober
Per 23 oktober 2020 mag er in ons restaurant en de lobby bar na 20:00 uur geen alcohol meer worden geschonken of worden genuttigd. Ook worden er geen alcoholische dranken na 20:00 uur op de kamer gebracht door de roomservice. Bij de receptie worden er na 20:00 uur ook geen minibar pakketten meer verkocht. 


Update 1 juli 2020

Van der Valk Hotel Hoorn is weer volledig geopend en hanteert aangepaste maatregelen. Graag vragen wij u rekening te houden met deze aangescherpte maatregelen om uw gezondheid en die van onze medewerkers te kunnen waarborgen. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen voor een veilig en vertrouwd verblijf in Hotel Hoorn.

Wij danken u voor het begrip en het vertrouwen in ons hotel.


 

Update 22 april 2020

Beste Van der Valk gast,

Op dit moment ontvangen wij veel vragen over de maatregelen omtrent corona. De gezondheid en veiligheid van onze gasten en onze medewerkers staat bij ons op nummer één. Wij zorgen dan ook voor een veilige en prettige omgeving. Wij volgen alle richtlijnen van het RIVM nauwlettend op. Naar aanleiding van deze maatregelen zijn onze restaurants voor publiek buiten onze hotelgasten helaas gesloten tot 1 juni 2020. Voor hotelgasten blijft het mogelijk om gebruik te maken van ons restaurant, terras en of roomservice. Uiteraard volgens de huidige richtlijnen. Daarnaast is het mogelijk om eten te laten bezorgen of af te halen via Van der Valk Thuis.

Hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden

Kan ik mijn reservering (kosteloos) annuleren?
Op iedere reservering zijn andere voorwaarden van toepassing. Bekijk de voorwaarden van uw reservering in de bevestigingsmail. Natuurlijk denken wij samen met u mee over een passende oplossing. Voor de algemene voorwaarden verwijzen wij u graag naar de Uniforme Voorwaarden Horeca (klik hier).

Alle individuele reserveringen via onze eigen website, per email of telefonisch rechtstreeks mag je te allen tijden kosteloos annuleren tot 24 uur voor aankomst. 

Is het hotel geopend?
Ja, ons hotel blijft geopend voor overnachtingen.
U kunt van ons alle nodige maatregelen verwachten. Daarbij mogen onze eet- en drinkgelegenheden uitsluitend voor hotelgasten geopend zijn volgens de richtlijnen van de overheid.

Mag het restaurant in het hotel geopend zijn?
Ja, volgens de noodverordeningen mogen eet- en drinkgelegenheden uitsluitend voor hotelgasten geopend zijn.

Is het mogelijk om roomservice te bestellen?
Ja, dit is mogelijk. Hierbij hanteren wij scherpe regels, zodat een 1,5 meter afstand kan worden gegarandeerd. 

Is een bezoek aan het hotel veilig?
Wij hebben het hotel ingericht conform de richtlijnen van het RIVM. Wij doen er alles aan om de risico’s tot een minimum te beperken.

Wat doen jullie om de veiligheid van jullie gasten te waarborgen?
De volgende maatregelen kunt u van ons verwachten:
- Wij houden de richtlijnen en protocollen van officiële instanties nauw in de gaten;
- Het hotel is voorzien van informatie en signing over COVID-19;
- Contactpunten worden extra schoongemaakt;
- Verbeterde protocollen voor reiniging en hygiëne.

Wij vertrouwen erop dat wij als samenleving alles zullen doen wat nodig is om deze situatie een halt toe te roepen en sterk en veerkrachtig zullen zijn bij het herstel in de periode daarna.
Mocht u overige vragen hebben, dan staan wij altijd voor u klaar!

Familie Van der Valk en medewerkers


Update per 15 maart: Met het oog op de recente ontwikkelingen en de nieuw afgekondigde overheidsmaatregelen, heeft Van der Valk per direct en tot nader order al haar restaurants gesloten. Voor onze hotelgasten is er wel de mogelijheid om gebruik te maken van onze roomservice. Wij hopen uiteraard dat dit een bijdrage zal leveren aan het voorkomen van verdere verspreiding van het Coronavirus. Ons familiebedrijf fungeert al vele tientallen jaren als een belangrijke ontmoetingsplaats binnen onze samenleving. Vele maatschappelijke netwerken komen binnen onze vestigingen tot stand en worden daar onderhouden. De stappen die wij nu nemen voelen dan ook als onwerkelijk en hebben wij lang als ondenkbaar gezien. In deze uitzonderlijke omstandigheden is er echter geen andere keuze.


Wij vertrouwen erop dat wij als samenleving alles zullen doen wat nodig is om deze situatie een halt toe te roepen en sterk en veerkrachtig zullen zijn bij het herstel in de periode daarna.


Bij Van der Valk heeft de gezondheid, veiligheid en welzijn van onze gasten en medewerkers de hoogste prioriteit. Wij nemen de ontwikkelingen omtrent het COVID-19 virus daarom ook erg serieus.

Naast dat Van der Valk zelf uitgebreide gezondheids- en veiligheidsprocedures heeft getroffen blijven wij ook de richtlijnen en protocollen aanhouden van de officiële instanties. Dagelijks worden de ontwikkelingen en richtlijnen, zowel lokaal als internationaal, nauw in de gaten gehouden, zodat Van der Valk voortdurend aan de veiligheid en welzijn van haar gasten en medewerkers kan voldoen.

Voor de meest gestelde vragen en antwoorden, verwijzen we u graag door naar het RIVM.

Voor vragen over reserveringen verwijzen wij u graag naar het hotel waar u de boeking heeft gedaan.

Met gastvrije groet,

Van der Valk Hotels & Restaurants