Kerst dobbelspel

Speel tijdens de feestdagen een leuk spel met vrienden of familie, bijvoorbeeld het Kerst cadeautjesspel. Een spel waarbij iedereen drie cadeautjes à €5,- koopt, waarom dan kan worden gedobbeld.

Dit spel kan heel hilarisch zijn; want iedereen doet zijn best om zo tof mogelijke cadeaus te vinden of juist vreselijke of hele grappige dingen. Hieronder leggen wij uit hoe het spel gaat en geef je de spelregels van het Kerst dobbelspel op een handige .

Voorbereiding cadeautjesspel
Iedereen koopt 3 cadeautjes à €5,-, een ander bedrag kan natuurlijk ook. De pakjes voor het cadeautjesspel pak je in Kerst cadeaupapier. Of je kiest voor een grappig alternatief. Bijvoorbeeld door een december kraslot in een schoenendoos te stoppen of sokken in een wc-rol te proppen en die in te pakken. Zo zet je de anderen op het verkeerde been en dat maakt het spel nog leuker.

Op de dag van het cadeautjesspel zelf, heb je de volgende dingen nodig:

  • Dobbelsteen
  • Kookwekker of stopwatch op een mobiele telefoon.
  • Spelregels Kerst dobbelspel, die print je .

Spelregels Kerst dobbelspel
Voordat het dobbelspel begint, verzamel je alle cadeaus op één plek. Bijvoorbeeld onder de kerstboom. Alle gasten gaan om de cadeautjes heen zitten. Geef iedereen een exemplaar van de spelregels of hang ze op.

Spelregels Kerst dobbelspel – Ronde 1
Het dobbelen kan beginnen! De jongste speler begint en gooit de dobbelsteen. Het aantal ogen op de dobbelsteen geeft aan wat er moet gebeuren. Ronde 1 is afgelopen als alle cadeautjes van de stapel op zijn.

Spelregels Kerst dobbelspel – Ronde 2
Het is leuk om even een rondje te doen waarin iedereen laat zien welke cadeautjes hij heeft. Daarna zet je een wekker of stopwatch – wij houden altijd 30 of 45 minuten aan – en kan ronde 2 beginnen. Het spel gaat verder bij degene die aan de beurt was. Het aantal ogen op de dobbelsteen geeft wederom aan wat er moet gebeuren.

Het spel draait om. Degene die voor jou aan de beurt was, mag weer gooien. Je speelt nu tegen de klok in, totdat er weer 1 gegooid wordt en het dobbelspel weer omdraait. Ronde 2 is afgelopen als de tijd om is.

Allemaal winnaars!
Wij vinden het altijd leuk om iedereen met evenveel cadeautjes naar huis te laten gaan. Daarom zet iedereen met meer dan 3 cadeautjes het aantal pakjes boven de drie terug in het midden. En daarna mogen degenen die minder dan 3 cadeautjes hebben, hun cadeautjes aanvullen tot drie in volgorde van hoe het spel gespeeld werd.

Het Kerst dobbelspel staat altijd garant voor een geslaagde avond.
Heel veel plezier dus met spelen!